Nebeský dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nebeský dezert
Nebeský dezert
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59926 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Cukr moučka |
100 g | Mandle |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Smetana na šlehání |
50 g | Strouhanka |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vanilkový cukr |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,6mg |
---|---|
Cholesterol | 377,5mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Mandle, Smetana na šlehání, Strouhanka, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nebeský dezert postup přípravy receptu:
1 | V horké vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a pak jí důkladně utřeme se žloutky, vanilkovým cukrem a polovinou uvedeného množství moučkového cukru. |
2 | Z bílků našleháme tuhý sníh a po částech jej vmícháme do čokoládové směsi. Nakonec vmícháme mandle se strouhankou. |
3 | Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané hluboké zapékací mísy, překryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby na 50 minut. (Dezert je hotový, když se nechytá vpíchnuté špejle). |
4 | Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme do polotuha našlehanou smetanou. |