Mlsný cukrář

95 min.
Polsko

Ingredience

    • 500gramůJahody
    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůPiškoty
    • 1kusVanilkový cukr
    • 200gramůCukr moučka
    • 5kusůVejce slepičí
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 2lžíceTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Cukr
558 mg
Vápník
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody bez stopek rozmačkáme vidličkou, smícháme se 120 g cukru a pod poklicí rozdusíme na kaši.
  • 2
    Mléko převaříme, vmícháme vanilkový cukr, citronovou kůru a pod jednom zašleháme vejce. Pak do mléka vmícháme zbylých 80 g moučkového cukru.
  • 3
    Do tukem vymazané zapékací mísy narovnáme vrstvu piškotů, pokryjeme jahodovou kaší a opět narovnáme vrstvu piškotů.
  • 4
    Vše zalijeme ochuceným mlékem a mísu vložíme na 60 minut do středně vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.