Jednoduchý recept

Mlsný cukrář

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59928

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
200 g Cukr moučka
500 g Jahody
750 ml Mléko polotučné
200 g Piškoty
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vanilkový cukr
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
13% Sacharidy 46 g
30% Tuky 23 g
6% Sodík 117 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mlsný cukrář postup přípravy receptu:

1

Omyté jahody bez stopek rozmačkáme vidličkou, smícháme se 120 g cukru a pod poklicí rozdusíme na kaši.

2

Mléko převaříme, vmícháme vanilkový cukr, citronovou kůru a pod jednom zašleháme vejce. Pak do mléka vmícháme zbylých 80 g moučkového cukru.

3

Do tukem vymazané zapékací mísy narovnáme vrstvu piškotů, pokryjeme jahodovou kaší a opět narovnáme vrstvu piškotů.

4

Vše zalijeme ochuceným mlékem a mísu vložíme na 60 minut do středně vyhřáté trouby.

Poznámka

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept