Mlsounův sen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mlsounův sen
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59941 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Griliáš |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Švestky |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Vlašské ořechy |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 462,8mg |
Draslík | 42,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citrónová šťáva, Cukr krystal, Griliáš, Švestky, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mlsounův sen postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky rozpůlíme, zbavíme pecek a pak je ve vodě s krupicovým cukrem krátce povaříme. Půlky švestek vyjmeme a rozdělíme do misek. |
2 | Cukrovou vodu dál vaříme, až zmenší svůj objem cca na malý šálek. Krystalový cukr na suché pánvi zahříváme a stále mícháme, až se rozpustí, vmícháme ořechy a vše nalijeme na plochý talíř, potřený olejem. |
3 | Po vychladnutí opatrně sloupneme a důkladně roztlučeme v hmoždíři. Cukrovou vodu našleháme v horké vodní lázni se žloutky do pěny, vmícháme citronovou šťávu a roztlučený griliáš. |
4 | Touto směsí polijeme švestky v miskách. |
Poznámka
Vlašské ořechy nasekáme.