Marinované růžové grapefruity

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Sacharidy
8 g
Vláknina
16 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grepy oloupeme, rozdělíme na dílky a z každého opatrně sloupneme tenkou slupku. Pak je naskládáme do ploché mísy, zasypeme cukrem, přelijeme rumem a necháme pod poklicí asi 2 hodiny marinovat.
  • 2
    Puštěnou šťávu slijeme a vaříme tak dlouho, až svůj objem zmenší cca na 2 lžíce. Necháme vychladnout a spolu s muškátem vmícháme do tuhé našlehané smetany.
  • 3
    Dílky grapefruitů narovnáme do misek, překryjeme ochucenou smetanou a každou misku ozdobíme jednou jahodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.