Jednoduchý recept

Plněné hrušky se šlehačkou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59951

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Hrušky
1 polévková lžíce Máslo
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 polévková lžíce Rum
250 ml Smetana ke šlehání
1 ks Vanilkový cukr
1 hrst Vlašské ořechy
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 272kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Plněné hrušky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Vodu s pomerančovou kůrou a třemi lžícemi cukru krátce povaříme, přidáme oloupané, podílně rozpůlené hrušky bez jadřinců, opět krátce povaříme, zalijeme rumem, přiklopíme poklicí a necháme zvolna vychladnout.

2

Zbylé dvě lžíce cukru necháme na másle zkaramelizovat, vmícháme ořechy a vše rozetřeme na olejem vymazaný plochý talíř. Po ztuhnutí odloupneme a rozlámeme na kousky, ty ještě rozdrtíme paličkou na maso nebo válečkem.

3

Smetanu do tuha našleháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme do širokých misek. Půlky hrušek vyjmeme z marinády, do otvorů po jadřincích dáme po lžičce rozdrcené směsi a po dvou je složíme k sobě.

4

Takto naplněné hrušky uložíme po jedné do smetany v miskách a posypeme zbylou drtí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept