Plněné hrušky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hrušky se šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59951 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Máslo |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Rum |
250 ml | Smetana ke šlehání |
1 ks | Vanilkový cukr |
1 hrst | Vlašské ořechy |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,2mg |
Vláknina | 371,0mg |
Vitamín A | 7,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Pomerančová kůra, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrušky, Máslo, Smetana ke šlehání, Vanilkový cukr, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné hrušky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Vodu s pomerančovou kůrou a třemi lžícemi cukru krátce povaříme, přidáme oloupané, podílně rozpůlené hrušky bez jadřinců, opět krátce povaříme, zalijeme rumem, přiklopíme poklicí a necháme zvolna vychladnout. |
2 | Zbylé dvě lžíce cukru necháme na másle zkaramelizovat, vmícháme ořechy a vše rozetřeme na olejem vymazaný plochý talíř. Po ztuhnutí odloupneme a rozlámeme na kousky, ty ještě rozdrtíme paličkou na maso nebo válečkem. |
3 | Smetanu do tuha našleháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme do širokých misek. Půlky hrušek vyjmeme z marinády, do otvorů po jadřincích dáme po lžičce rozdrcené směsi a po dvou je složíme k sobě. |
4 | Takto naplněné hrušky uložíme po jedné do smetany v miskách a posypeme zbylou drtí. |