Zapečené jahody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené jahody
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59953 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
8 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kg | Jahody |
4 polévková lžíce | Likér čokoládový |
8 polévková lžíce | Smetana na šlehání |
2 polévková lžíce | Tuk |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 752,1mg |
Draslík | 65,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 865,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér čokoládový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jahody, Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené jahody postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané jahody bez stopek nakrájíme na poloviny a naskládáme do tukem vymazané zapékací mísy. |
2 | Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme likér a smetanu a nádobu vložíme do hodně horké vodní lázně a v ní krém šleháme do zhoustnutí. |
3 | Pak ji nalijeme na jahody a vložíme do trouby předehřáté na maximum a necháme 3 minuty zapéct. |