Griliáš

30 min.

Ingredience

    • 300gramůCukr krupice
    • 150gramůMandle
    • 2lžíceTuk
    • 2lžíceMáslo
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Tuky
20 g
Sacharidy
150 g
Cukr
147 g
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr zvolna na pánvi zahříváme a stále mícháme, až se rozpustí. Odstavíme z tepelného zdroje, vmícháme nasekané mandle a směs rozetřeme v tenké vrstvě na tukem vymazaný plech.
  • 2
    Po ztuhnutí a částečném vychladnutí nakrájíme nožem potřeným máslem na kostičky.
  • 3
    Studený griliáš se nedá krájet - rozlámaný a roztlučený použijeme k ozdobení dortů nebo pohárů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.