Jednoduchý recept

Biskupský chlebíček II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59973

Ingredience

160 g Cukr moučkový
50 g Fíky čerstvé
50 g Hrozinky
50 g Kandované ovoce
50 g Meruňky
120 g Mouka polohrubá
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
Poleva
80 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 991 kcal
Kilojoule 4 147kJ
33% Sacharidy 120 g
163% Tuky 122 g
7% Sodík 135 mg
31% Bílkoviny 18 g

Biskupský chlebíček II postup přípravy receptu:

1

Z bílků našleháme tuhý sníh a do něj střídavě vmícháme žloutky a cukr po lžících. Potom vmícháme mouku a do hotového těsta ještě vmícháme hrozinky, nasekané kandované ovoce, meruňky a fíky.

2

Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a ve středně horké troubě upečeme.

3

Po vyklopení necháme vychladnout a celý povrch polijeme polevou.

4

Poleva: v rozpuštěném tuku umícháme dohladka kakao a cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept