Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59974

Ingredience

Věnečky
140 g Mouka pšeničná hrubá
90 g Máslo
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
Krém
200 g Cukr moučkový
500 ml Mléko polotučné
50 g Solamyl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový cukr
Poleva
100 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 173kJ
11% Sacharidy 39 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 32 mg
11% Bílkoviny 6 g

Žloutkové věnečky postup přípravy receptu:

1

Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob.

2

Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky.

3

Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem.

4

Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout.

5

Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept