Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59977

Ingredience

300 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
300 g Mouka polohrubá
5 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Krém
3 polévková lžíce Cukr moučkový
250 ml Smetana na šlehání
3 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Višně
5 polévková lžíce Voda pitná
250 ml Víno červené
50 g Želatina
Na vysypání plechu
4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 hrst Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,379 kcal
Kilojoule 5 771kJ
53% Sacharidy 191 g
59% Tuky 44 g
7% Sodík 134 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vinné řezy postup přípravy receptu:

1

Vejce s vodou a cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme mouku a nakonec vmícháme kakao. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme.

2

Po vychladnutí upečený plát rozpůlíme a jednu polovinu potřeme krémem.

3

Krém: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Cukr, žloutky a víno vyšleháme ve vroucí vodní lázni do pěny, přidáme želatinu, za stálého míchání ušlehanou šlehačku a důkladně okapané višně.

4

Přiklopíme druhou polovinou upečeného těsta a necháme do druhého dne v chladničce proležet. Nakonec hodně pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept