Sousedské koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sousedské koblihy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59982 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
40 g | Droždí |
10 polévková lžíce | Džem jahodový |
100 g | Máslo |
300 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový cukr |
3 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 469,2mg |
Draslík | 242,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 536,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej rostlinný, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Máslo, Sůl, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Sousedské koblihy postup přípravy receptu:
1 | Odlijeme polovinu uvedeného množství mléka, dáme do něj lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí - necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, vanilkový cukr utřeme se změklým máslem a všemi žloutky do pěny, přidáme kvásek a po částech střídavě vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. |
2 | Vypracujeme vláčné těsto a necháme je pod utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a z něj vykrájíme tvořítkem kolečka. Na polovinu z nich dáme po lžičce džemu, přikryjeme zbylými kolečky, okraje každé koblihy důkladně smáčkneme a zvonu skrojíme tvořítkem. |
3 | Koblihy necháme asi 10 kynout, obrátíme je spodní stranou nahoru a necháme znovu 10 minut kynout. Pak je vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Koblihy osmažíme a pak je na chvíli položíme na papír, aby se zbavily přebytečného oleje. Osmažené koblihy pocukrujeme. |