Pomazánka z pivního sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z pivního sýru
Pomazánka z pivního sýru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59984 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo |
1 kávová lžička | Paprika |
2 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Romadur 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 75,4mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Romadur 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Máslo, Paprika, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z pivního sýru postup přípravy receptu:
1 | Pivní sýr rozetřeme s máslem a trochou piva. |
2 | Přidáme česnek utřený se solí, nahrubo nastrouhaná vejce předem uvařená natvrdo a nasekanou cibuli. |
3 | Nakonec dochutíme paprikou a solí. Dobře promícháme a necháme uležet. |
Poznámka
Pomazánku mažeme na čerstvý chléb.