Rýžové smaženky II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové smaženky II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59987 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
30 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Mandle |
25 g | Máslo |
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
10 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Rum |
100 g | Rýže |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 232,1mg |
Draslík | 32,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 259,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej rostlinný, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Mandle, Máslo, Rýže, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžové smaženky II postup přípravy receptu:
1 | Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule. |
2 | Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky. |
3 | Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby. |
4 | Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru. |