Jednoduchý recept

Rýžové smaženky II

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59987

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Droždí
1 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Mandle
500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo
10 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Rum
100 g Rýže
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
7% Sacharidy 25 g
49% Tuky 36 g
1% Sodík 22 mg
17% Bílkoviny 10 g

Rýžové smaženky II postup přípravy receptu:

1

Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule.

2

Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky.

3

Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.

4

Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept