Recept

Ořechové měsíčky z lineckého těsta

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59999

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
170 g Cukr moučkový
1 hrst Mouka polohrubá
500 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
275 g Máslo
1 špetka Skořice mletá
200 g Strouhanka
2 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
150 g Vlašské ořechy
Náplň
350 g Marcipán
2 polévková lžíce Rum
2 polévková lžíce Sirup malinový
2 polévková lžíce Vlašské ořechy
Na ozdobu
3 polévková lžíce Cukr moučkový
100 ml Poleva čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,579 kcal
Kilojoule 6 607kJ
53% Sacharidy 192 g
30% Tuky 22 g
7% Sodík 143 mg
45% Bílkoviny 25 g

Ořechové měsíčky z lineckého těsta postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, mleté ořechy, skořici a citronovou kůru. Vypracujeme vláčně těsto, které necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout.

2

Pak těsto rozdělíme na poloviny a každou vyválíme ma popmoučněném vále na plát vysoký asi 0,5 cm. Oba pláty těsta postupně upečeme na tukem vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu dorůžova.

3

Do marcipánu vmícháme rum, sirup a ořechy a takto ochucený marcipán na vále rozválíme do velikosti upečeného plátu.

4

Pomocí válečku opatrně přendáme na jeden vlažný plát upečeného těsta, druhým plátem těsta přikryjeme a rovnoměrně přimáčkneme dlaněmi. Celý povrch pocukrujeme a cik-cak postříkáme horkou polevou.

5

U kraje plechu odkrojíme tvořítkem půlkruh a dál v řadě vykrajujeme měsíčky, které rovnáme na plochou mísu. Takto po řadách zpracujeme celé pláty spojené marcipánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept