Olomoucká pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucká pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 600 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 ks | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Sůl |
6 ks | Sýr Tvarůžky |
200 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 515,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 175,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Tvarůžky, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olomoucká pomazánka postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme tvarůžky, tvaroh a máslo. |
2 | Přimícháme nastrouhané cibule a přidáme sůl, kmín, papriku. |
3 | Hotovou pomazánku natřme na plátky tmavého chleba a posypeme nasekanou pažitkou. |