Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Florentýnky 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 60036

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
100 g Kandované ovoce
45 g Mandle
1 polévková lžíce Med včelí
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo
1 polévková lžíce Smetana ke šlehání
175 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
12% Sacharidy 44 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Florentýnky postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.

2

Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.

3

Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.

4

Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.

Poznámka

Kandované ovoce nasekáme, mandle oloupeme a nadrobno nakrájíme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept