Jednoduchý recept

Domácí jogurt II

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Domácí jogurt II 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 60045

Ingredience

2 polévková lžíce Jogurt bílý
1000 ml Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 490kJ
3% Sacharidy 12 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 0 mg
15% Bílkoviny 9 g

Domácí jogurt II postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout.

2

Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme.

3

Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá.

4

Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička.

Poznámka

Použijeme bílý jogurt s živou kulturou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Domácí jogurt II
Domácí jogurt připravuji zhruba jednou týdně. Sklenice nedávám pod peřinu ale používám malou termotašku. Většinou použiju do mléka celý kelímek jogurtu s živou kuturou a pokud mám mléko z obchodu, které je už od výrobce ošetřeno, tak zahřívám jen na 40 °C. Jogurt se dá velice dobře připravit i v termo míse na jídlo. Na výrobu používám různé skleničky, jelikož se mi neustále ztrácejí blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept