Jednoduchý recept

Pivní preclíky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pivní preclíky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 60073
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
0,8 kostka Droždí
1 polévková lžíce Kmín celý
1 polévková lžíce Mák - semena
500 g Mouka polohrubá
150 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 752kJ
22% Sacharidy 79 g
43% Tuky 32 g
1% Sodík 20 mg
24% Bílkoviny 13 g
Pivní preclíky
  • Pivní preclíky
  • 1
  • Pivní preclíky
  • 2
  • Vložit obrázek

Pivní preclíky postup přípravy receptu:

1

Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.

2

Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

3

Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.

4

Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Pivní preclíky
Tohle těsto funguje opravdu dobře. Krásně se s ním pracuje, nelepí se. Daly by se z něj tvořit i jiné tvary, třeba tyčky a podobně. Preclíčky jsou fajn křupavé. Doporučuju k vyzkoušení.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept