Jednoduchý recept

Hrníčkové knedlíky II

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Hrníčkové knedlíky II 5 1
Celkový čas: 58 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 60080
Kategorie: Přílohy

Ingredience

200 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Pažitka
2 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 970kJ
34% Sacharidy 123 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 101 mg
48% Bílkoviny 27 g
Hrníčkové knedlíky II
  • Hrníčkové knedlíky II
  • 1
  • Hrníčkové knedlíky II
  • 2
  • Hrníčkové knedlíky II
  • 3
  • Vložit obrázek

Hrníčkové knedlíky II postup přípravy receptu:

1

Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.

2

Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).

3

Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hrníčkové knedlíky II
Mám jedinou výhradu k poměru mouky a mléka. Buď má být v receptu více mléka nebo méně mouky. Musela jsem dost mléka přidávat, ale jinak fajn knedlíky,takže budu hodnotit kladně. Do knedlíků jsem použila petrželku a soli dala dle potřeby.Místo bílého pečiva se může použít i jiné, např. grahamové nebo sójové.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept