Kuřecí maso pečené s tatarskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso pečené s tatarskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Tatarská omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 110,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo, Sůl, Tatarská omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí maso pečené s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Dno remosky lehce vymažeme máslem a poklademe oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibulí. |
2 | Cibuli mírně osolíme a rozložíme na ni osolené a opepřené kousky kuřecího masa bez kůže. Maso potřeme tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i maso z vykostěných kuřecích stehýnek. Podáváme s vařenými bramborami.