Kuřecí řízky v kefíru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v kefíru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí stehna |
500 ml | Mléko kefírové |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 139,4mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,9mg |
Vláknina | 187,0mg |
Vitamín A | 131,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí stehna, Strouhanka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí řízky v kefíru postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí horní stehna nakrájíme na řízky, vložíme do mísy a zalijeme kefírem. Necháme odpočinout 24 hodin. |
2 | Řízky vyjmeme a po okapání je osolíme a obalíme ve strouhance smíchané s paprikou. |
3 | Připravené maso rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pokrm pečeme asi 30 minut, v polovině pečení maso jednou obrátíme. |
Poznámka
Podáváme s různě upravenými bramborami.