Jednoduchý recept

Jablkový perník

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Jablkový perník 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60098
Kategorie: Perníky

Ingredience

140 g Cukr krupice
250 g Jablka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
200 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
100 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
16% Sacharidy 56 g
30% Tuky 22 g
2% Sodík 34 mg
12% Bílkoviny 7 g
Jablkový perník
  • Jablkový perník
  • 1
  • Jablkový perník
  • 2
  • Jablkový perník
  • 3
  • Vložit obrázek

Jablkový perník postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s vejci, vodou, olejem, cukrem, práškem do perníku, skořicí a nahrubo nastrouhanými jablky.

2

Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.

3

Perník pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Po vychladnutí perník můžeme pocukrovat nebo přelít citronovou polevou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jablkový perník
Pekla jsem v troubě v hlubokém plechu s okraji na papíře na pečení - množství na 12 porcí. Při přípravě jsem na začátku chvíli šlehala vajíčka s cukrem do pěny a pak přidala střídavě a postupně vše ostatní. Kypřicího prášku do perníku jsem dala 1 kus. Perník je vláčný a hezky voní.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept