Jablkový perník

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka polohrubá
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 140gramůCukr krupice
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 250gramůJablka
    • 1lžíceTuk
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s vejci, vodou, olejem, cukrem, práškem do perníku, skořicí a nahrubo nastrouhanými jablky.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.
  • 3
    Perník pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 8. 2015
Jablkový perník
Pekla jsem v troubě v hlubokém plechu s okraji na papíře na pečení - množství na 12 porcí. Při přípravě jsem na začátku chvíli šlehala vajíčka s cukrem do pěny a pak přidala střídavě a postupně vše ostatní. Kypřicího prášku do perníku jsem dala 1 kus. Perník je vláčný a hezky voní.