Jednoduchý recept

Medový moučník s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Medový moučník s jablky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60099

Ingredience

50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
150 g Jablka
0,5 balení Kypřící prášek do pečiva
2 polévková lžíce Med včelí
200 g Mouka polohrubá
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 722kJ
16% Sacharidy 58 g
78% Tuky 58 g
1% Sodík 20 mg
14% Bílkoviny 8 g

Medový moučník s jablky postup přípravy receptu:

1

V míse prošleháme vejce s vodou, olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, med a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.

3

Pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Moučník podáváme pocukrovaný.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Medový moučník s jablky
Vyzkoušela jsem tento recept v remosce, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Místo rozinek jsem dala brusinky a jinak jsem vše dodržela, jak uvádí recept. Ale bohužel, moučník nás zklamal. Pekl se malinko déle než 30 minut, na krajích i dně se už začínal malinko připalovat, ale po rozkrojení byl vevnitř místy jakoby nedopečený a mazlavý. Prostě jako brousek u knedlíků. Nevím, jestli je to mýma rukama nebo ne, ale zkoušet už ho nebudu. sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept