Medový moučník s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový moučník s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60099 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
150 g | Jablka |
0,5 balení | Kypřící prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Mouka polohrubá |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 44,1mg |
Draslík | 78,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Med včelí, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Skořice mletá, Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medový moučník s jablky postup přípravy receptu:
1 | V míse prošleháme vejce s vodou, olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, med a mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
2 | Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. |
3 | Pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Moučník podáváme pocukrovaný.
Vyzkoušela jsem tento recept v remosce, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Místo rozinek jsem dala brusinky a jinak jsem vše dodržela, jak uvádí recept. Ale bohužel, moučník nás zklamal. Pekl se malinko déle než 30 minut, na krajích i dně se už začínal malinko připalovat, ale po rozkrojení byl vevnitř místy jakoby nedopečený a mazlavý. Prostě jako brousek u knedlíků. Nevím, jestli je to mýma rukama nebo ne, ale zkoušet už ho nebudu.