Ořechovo-jablkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechovo-jablkové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60102 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
1 balení | Cukr vanilka |
200 g | Jablka |
0,5 balení | Kypřící prášek do pečiva |
120 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
40 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 112,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 113,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ořechovo-jablkové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nahrubo nastrouhaná jablka a namleté ořechy. Vše dobře zamícháme. |
2 | Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Pečeme asi 30 minut. |