Zeleninový hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový hrnec
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60104 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Brambory |
400 g | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
600 g | Mrkev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 22,2mg |
Draslík | 974,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 12,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Mrkev, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninový hrnec postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme na pánvi. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. |
2 | Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. |
3 | Do sádlem vymazané remosky rozložíme vrstvu brambor a mrkve, osolíme, posypeme kořením a poklademe částí cibule. Vrstvy opakujeme. |
4 | Nakonec vše zalijeme vývarem a pokrm v remosce dusíme doměkka. |