Jednoduchý recept

Květák s hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60108

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hlíva ústřičná
1 ks Květák
50 g Máslo
100 ml Smetana
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Vegeta
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 263kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 167 mg
26% Bílkoviny 14 g

Květák s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.

2

Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka.

3

Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut.

4

Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept