Pórek zapečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek zapečený se sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60110 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel |
700 g | Pórek |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 382,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pórek zapečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na kolečka, v hrnci zalijeme vývarem a povaříme ne zcela doměkka. |
2 | Povařený pórek vložíme do máslem vymazané remosky i se zbylým vývarem. Posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |
3 | Pokrm zapékáme asi 10 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými novými bramborami a zeleninovým salátem.