Pikantní plněné papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní plněné papriky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60111 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Brambory vařené |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 339,8mg |
Vláknina | 800,2mg |
Vitamín A | 554,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chilli koření mleté, Paprikové lusky čerstvé, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní plněné papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, odkrojíme spodní část se stopkou a odstraníme semínka. |
2 | Nivu nastrouháme, přidáme trochu koření, prolisovaný česnek a nastrouhanou vařenou bramboru. Vše dobře promícháme. |
3 | Připravenou směsí naplníme papriky, každou papriku po naplnění přiklopíme odkrojenou částí a upevníme párátkem. |
4 | Plněné papriky pečeme v suché remosce vyložené pečicím papírem. |
Poznámka
Použijeme pálivé papriky. Podáváme s čerstvým pečivem.