Jednoduchý recept

Bramborová kaše zapečená se zelím a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60112

Ingredience

600 g Brambory
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo
100 g Slanina vepřová
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
5% Sacharidy 19 g
17% Tuky 12 g
9% Sodík 187 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bramborová kaše zapečená se zelím a sýrem postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme na kousky a podusíme doměkka na slanině nakrájené na kostičky. Během dušení zelí mírně podlijeme vodou.

2

Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a s horkým mlékem a kouskem másla je vymícháme na hladkou kaši.

3

Remosku vyložíme pečicím papírem a naplníme polovinou kaše. Na kaši rozložíme zelí a přikryjeme zbylou bramborovou kaší. Povrch zakapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm zapékáme do rozpuštění sýru.

Poznámka

Můžeme použít uzený sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept