Jednoduchý recept

Babiččina zelňačka

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Babiččina zelňačka 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 60117

Ingredience

3 ks Bobkový list
225 g Brambory
1 ks Cibule
2 ks Klobása debrecínská
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 ks Nové koření
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
300 g Zelí kysané
200 ml Smetana
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 892kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 85 mg
15% Bílkoviny 8 g

Babiččina zelňačka postup přípravy receptu:

1

Na tuku osmahneme cibulku a klobásu nakrájenou na kolečka, zasypeme paprikou, promícháme a hned zalijeme vodou (asi 2 litry) a zelím, které jsme předtím pokrájeli. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme.

2

Do jiného hrnce dáme vařit brambory.

3

Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce vody a přidáme do polévky za stálého míchání, když je zelí měkké.

4

Rozšleháme vejce a také přidáme do polévky.

5

Nakonec zalijeme polévku smetanou a případně dochutíme podle potřeby.

6

Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Babiččina zelňačka
Polévka byla výborná. Zelí jsem propláchla. Místo záklechtky jsem si udělala jišku na sádle. Přidala jsem nakonec ještě stroužek česneku a půl kostky bujonu, ale i bez těchto ingrediencí byla moc, moc dobrá. smile
 
Mr. Krkovička
Babiččina zelňačka
Stejně dobrá jako na Slovensku v Kolibě

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept