Jednoduchý recept

Brambory s uzeninou pečené v alobalu

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Brambory s uzeninou pečené v alobalu 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60120

Ingredience

1000 g Brambory
250 g Klobása Dunajská
60 g Máslo
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
9% Sacharidy 31 g
34% Tuky 26 g
1% Sodík 25 mg
35% Bílkoviny 20 g

Brambory s uzeninou pečené v alobalu postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a mírně osolíme.

2

Čtyři čtverce alobalu potřeme máslem, rozdělíme na ně brambory a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vše pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a solí. Alobal dobře uzavřeme.

3

Pokrm pečeme v suché remosce asi 50 minut.

Poznámka

Můžeme použít i jinou pikantní klobásu nebo salám.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Brambory s uzeninou pečené v alobalu
Na tyto alobalové balíčky jsem využila zbytek špekáčků, je to fajn nenáročné chalupářské jídlo, které jsem doplnila zeleninovým salátem. Dá se připravovat jak ve zmíněné remosce, tak i samozřejmě v troubě a taky venku na grilu, třeba i v kempu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept