Kuřecí nádivka se zapečenými bramborami

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory, rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, trochu osolíme, opepříme (případně okořeníme dalším kořením - petrželka, tymián,...). Dobře vše promícháme a klademe do remosky (nebo do zapékací misky) střídavě plátky brambor, rajčat a papriky. Dáme péct na 180°C.
  • 2
    Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trošku olivového oleje a osmažíme dozlatova. Přidáme na drobno nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a chvilku osmažíme.
  • 3
    Mezitím housku nakrájíme na drobné kostičky. Těsně před sundáním kuřecího masa a žampionů z plotýnky zalijeme housku mlékem. Přidáme směs kuřecího masa a žampionů a promícháme.
  • 4
    Takto vzniklou směs vložíme do remosky a zalijeme rozmíchaným vajíčkem.
  • 5
    Po cca 25-30min co se pekly brambory k nim přidáme misku se směsí a pečeme dalších 20-25minut (podle tloušťky plátků brambor).
  • 6
    Brambory po přidání směsi můžeme přikrýt pečícím papírem aby se nespálily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.