Krkovička zapečená s klobásou
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
 - 200gramůKlobása debrecínská
 - 4lžičkyHořčice plnotučná
 - 3stroužkyČesnek
 - 3kusyCibule
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaKmín celý
 - 1lžičkaPaprika mletá pálivá
 - 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1lžíceVepřové sádlo škvařené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
 - 2Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
 - 3Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Krkovička zapečená s klobásou
Parádní chalupářské jídlo pečené v remosce, na kterou nedám dopustit. Cením si rychlost přípravy a to, že není třeba jídlo moc hlídat. Můj mužský protikus byl spokojený, já bych spíš nechala jen takovou přírodní selskou chuť, ale i tak recept doporučuji vyzkoušet.😉