Jednoduchý recept

Krkovička zapečená s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krkovička zapečená s klobásou 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60138

Ingredience

3 ks Cibule
4 kávová lžička Hořčice plnotučná
200 g Klobása debrecínská
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 778kJ
4% Sacharidy 15 g
71% Tuky 53 g
0% Sodík 6 mg
63% Bílkoviny 35 g

Krkovička zapečená s klobásou postup přípravy receptu:

1

Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.

2

Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.

3

Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, doplníme nakládanou okurkou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Krkovička zapečená s klobásou
Parádní chalupářské jídlo pečené v remosce, na kterou nedám dopustit. Cením si rychlost přípravy a to, že není třeba jídlo moc hlídat. Můj mužský protikus byl spokojený, já bych spíš nechala jen takovou přírodní selskou chuť, ale i tak recept doporučuji vyzkoušet.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept