Jednoduchý recept

Krkovička pod sýrovou čepicí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krkovička pod sýrovou čepicí 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60139

Ingredience

4 ks Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
150 g Jogurt bílý
40 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 029kJ
3% Sacharidy 12 g
76% Tuky 57 g
4% Sodík 70 mg
73% Bílkoviny 41 g

Krkovička pod sýrovou čepicí postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmahneme na oleji a urovnáme do remosky.

2

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okořeníme paprikou a položíme na cibuli. Podlijeme vývarem a pečeme asi 25 minut.

3

Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem, naneseme na maso a pokrm ještě nejméně 20 minut dopékáme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Krkovička pod sýrovou čepicí
Parádní a šťavnaté chalupářské maso připravené v remosce. Na maso jsem použila směs koření ve složení: kmín mletý, paprika, pepř a směs přírodního koření a zeleniny. Remosku dost hodně využívám jak na pečení masitých jídel, tak i na moučníky a chleba, velmi ji doporučuji.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept