Krkovička zapečená s bramborami a květákem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
49 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.
  • 3
    Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.
  • 4
    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 5
    Pečeme do změknutí masa a brambor.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 1. 2016
Krkovička zapečená s bramborami a květákem
Recept doporučuji a chválím. Podávala jsem se zeleninovým salátem, hodí se i např. nějaký kompot. Navíc jsem do květákové směsi přidala trochu orestované uzené slaniny. Jelikož jsem dělala více porcí, tak jsem připravovala v pekáčku a pekla jsem v troubě. Ze začátku přípravy jsem měka pekáček přikrytý poklopem, ke konci odkrytý. Dávám palec nahoru.🙂