Jednoduchý recept

Krkovička zapečená s bramborami a květákem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krkovička zapečená s bramborami a květákem 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60144

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Květák
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová krkovička
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 182kJ
11% Sacharidy 41 g
65% Tuky 49 g
7% Sodík 147 mg
78% Bílkoviny 44 g

Krkovička zapečená s bramborami a květákem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.

3

Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.

4

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Pečeme do změknutí masa a brambor.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Krkovička zapečená s bramborami a květákem
Recept doporučuji a chválím. Podávala jsem se zeleninovým salátem, hodí se i např. nějaký kompot. Navíc jsem do květákové směsi přidala trochu orestované uzené slaniny. Jelikož jsem dělala více porcí, tak jsem připravovala v pekáčku a pekla jsem v troubě. Ze začátku přípravy jsem měka pekáček přikrytý poklopem, ke konci odkrytý. Dávám palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept