Dvoubarevná pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevná pečínka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60146 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
300 g | Vepřový bok uzený |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 574,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dvoubarevná pečínka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec vcelku osolíme, okmínujeme a spolu s uzeným masem vložíme do sádlem vymazané remosky. Maso obložíme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a neoloupanými, omytými hlavičkami česneku, které jsme překrojili napříč. Nakonec vše zakapeme vodou. |
2 | Pokrm pečeme do změknutí masa, během pečení maso podléváme horkou vodou. |
3 | Na talíře rozdělíme oba druhy masa a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou chlupaté knedlíky a dušené kysané zelí.