Nudlový nákyp se špenátem

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
    • 350gramůŠpenát listový mražený
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vápník
206 mg
Železo
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát vložíme do hrnce, na mírném ohni opatrně rozmrazíme za stálého míchání, krátce podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem a solí.
  • 2
    Do remosky vymazané sádlem a vysypané strouhankou rozložíme vrstvu vařených těstovin (nejlépe širokých nudlí.) Na těstoviny naneseme podušený špenát, dáme znovu vrstvu těstovin a postup opakujeme so spotřebování surovin. Vrchní vrstvu má tvořit špenát.
  • 3
    Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapékáme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.