Jednoduchý recept

Makovec z remosky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Makovec z remosky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60154

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
125 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
130 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
125 g Mák mletý
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 440kJ
14% Sacharidy 49 g
18% Tuky 14 g
0% Sodík 8 mg
15% Bílkoviny 8 g

Makovec z remosky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, s mletým mákem a krupicovým cukrem. Přidáme žloutek, rum, skořici, špetku citronové kůry a přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.

2

Do remosky vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme připravené těsto. Pečeme 30-40 minut.

3

Upečený makovec po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na řezy.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Makovec z remosky
Makovec jsem pekla v menší remosce o průměru 22 cm s hliníkovou mísou. Na pečení moučníků dávám do mísy buď papír na pečení nebo mám vystřižené z teflonové fólie na dno kolečko a na boky dva pásky. Nesmí se ale pak na ní krájet, musí se zespod moučníku odstranit. Odpadá vymazavání tukem a vysypavání moukou a moučník jde snadno vyjmout. Makovec podle tohoto receptu bych zhodnotila tak nějak průměrně. Za sebe bych dala o malinko méně cukru. Moučník se dá vodorovně překrojit napůl a potřít nějakou pikantní marmeládou, nejraději rybízovou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept