Krůtí řízky zapečené s klobásou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky zapečené s klobásou a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
150 g | Klobása vepřová |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 125,3mg |
Draslík | 604,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Krůtí prsa, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam uzený 45%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky zapečené s klobásou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky nakrájené z prsou osolíme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na rozpáleném oleji dorůžova. |
2 | Remosku na dně vymažeme olejem a poklademe kolečky oloupané cibule. Na cibuli položíme osmažené řízky a vše podlijeme trochou vývaru. Další vrstvu tvoří kolečka klobásy, která posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. |
3 | Pokrm zapékáme asi 30 minut, pokud je třeba, přikryjeme povrch alobalem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.