Jednoduchý recept

Francouzský špenátový závin

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60159

Ingredience

4 plátek Listové těsto
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Rozinky
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
150 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
250 g Špenát listový mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
1% Sacharidy 5 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 159 mg
10% Bílkoviny 6 g

Francouzský špenátový závin postup přípravy receptu:

1

Listový špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu z něj vymačkáme. Listy špenátu potom nahrubo nakrájíme a vsypeme do mísy.

2

V pánvi nasucho opečeme piniové oříšky a po vychladnutí je přidáme ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetou a smetanou. Směs okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Každý plátek listového těsta rozkrojíme na 3 díly. Do středu každého dílu dáme připravenou náplň a okraje těsta dobře přimáčkneme.

4

Záviny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept