Jednoduchý recept

Vánočkový cop

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60164

Ingredience

40 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
15 g Droždí
40 g Hera
20 g Hrozinky
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 20 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vánočkový cop postup přípravy receptu:

1

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 2 lžíce mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.

2

Potom rozšleháme vejce a 1 lžíci odebereme. Zbylou část vejce přidáme ke kvásku spolu s moukou, vanilkovým cukrem, změklou Herou, rozinkami a špetkou soli. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, ze kterých uválíme válečky. Válečky spleteme do copu, který vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout.

4

Nakonec cop potřeme odloženým vejce smíchaným s trochou vody a upečeme dozlatova. Během pečení můžeme cop přikrýt alobalem, aby se na povrchu nepřipaloval.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept