Jednoduchý recept

Frgál s makovou náplní

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Frgál s makovou náplní 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60165

Ingredience

40 g Cukr krupice
10 g Droždí
100 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo
250 g Náplň maková
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
70 ml Voda pitná
4 polévková lžíce drobenka
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
9% Sacharidy 31 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 3 mg
8% Bílkoviny 5 g

Frgál s makovou náplní postup přípravy receptu:

1

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.

2

Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.

3

Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky.

4

Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme.

Poznámka

Drobenku připravíme smícháním hrubé mouky s krupicovým cukrem a máslem. Můžeme použít i tvarohovou nebo povidlovou náplň.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Frgál s makovou náplní
Skvělí recept na pečení v Remosce. Velký koláč jde špatně, bez potrhání, vyklopit. Proto raději volím malé koláčky, které dávám na dno remosky dostatečně daleko od sebe.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept