Majonézové buchty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonézové buchty
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60167 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 balení | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
50 ml | Majonéza |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Náplň tvarohová |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 71,2mg |
Draslík | 5,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Majonéza, Náplň tvarohová, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Majonézové buchty postup přípravy receptu:
1 | V trošce vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. |
2 | Potom do kvásku vmícháme zbylou mouku, mléko, špetku soli, zbylý cukr, vanilkový cukr, majonézu a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě. |
3 | Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kousky a každý kousek naplníme tvarohovou (nebo jinou) náplní. Těsto dobře uzavřeme. |
4 | Buchty urovnáme do tukem vymazané remosky a všechy omastíme tukem i na bocích a na povrchu. Necháme ještě vykynout. |
5 | Buchty pečeme asi 40 minut, upečené vyklopíme z remosky. |
Poznámka
Po vychladnutí buchty pocukrujeme.