Vepřové koleno pečené se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové koleno pečené se zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Grilovací koření |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
1200 g | Vepřové koleno |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Vepřové koleno, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Grilovací koření, Hořčice plnotučná, Pepř černý celý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové koleno pečené se zelím postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem. |
2 | V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet. |
3 | Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem. |
4 | Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka. |