Jednoduchý recept

Sekaná s ovesnými vločkami

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sekaná s ovesnými vločkami 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60184

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Majoránka
500 g Maso mleté - mix
100 ml Mléko polotučné
150 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Vepřové sádlo
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 310kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
6% Sodík 110 mg
39% Bílkoviny 22 g

Sekaná s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme.

2

K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme.

3

Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky.

4

Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.

Poznámka

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Sekaná s ovesnými vločkami
Remoska je perfektní věcička, já dělala více porcí, tak jsem pekla klasicky v pekáčku v troubě. Občas sekanou s ovesnými vločkami dělávám, pokud je libové maso, tak není moc šťavnatá, ale je zdravějšísmile. Nám chutná, pokud se dobře ochutí, není co řěšit. Podávala jsem s bramborovou kaší přelitou výpekem s cibulí a jídlo jsem doplnila zelným salátem s koprem. Můžu doporučit.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept