Sekaná s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60184 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Majoránka |
500 g | Maso mleté - mix |
100 ml | Mléko polotučné |
150 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 74,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Ovesné vločky, Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme. |
2 | K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme. |
3 | Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky. |
4 | Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu. |
Poznámka
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Remoska je perfektní věcička, já dělala více porcí, tak jsem pekla klasicky v pekáčku v troubě. Občas sekanou s ovesnými vločkami dělávám, pokud je libové maso, tak není moc šťavnatá, ale je zdravější