Jednoduchý recept

Jemná sekaná s houbami a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60185

Ingredience

100 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín mletý
500 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
100 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 40 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jemná sekaná s houbami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje.

2

Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa.

3

Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku.

4

Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem.

5

Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept