Jednoduchý recept

Velikonoční věnec

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Velikonoční věnec 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60186

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
30 g Droždí
1 polévková lžíce Hrozinky
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 377kJ
23% Sacharidy 83 g
54% Tuky 41 g
1% Sodík 19 mg
25% Bílkoviny 14 g

Velikonoční věnec postup přípravy receptu:

1

Ve 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky, zamícháme a necháme vzejít kvásek.

2

V míse utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky. Potom přidáme mouku, sůl a citronovou kůru. Zbylým vlažným mlékem a vzešlým kváskem zaděláme těsto. Do dobře prohnětého těsta vmícháme rozinky.

3

Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 50 minut.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme váleček. Válečky spleteme do copu, který stočíme do tvaru věnce a konce přimáčkneme.

5

Věnec necháme na plechu vyloženém pečicím papírem ještě 20 minut kynout. Před pečením povrch věnce potřeme rozšlehaným vejcem.

6

Pečeme nejdříve při 200 stupních Celsia, po chvíli teplotu ztlumíme na 180 stupňů a dopečeme. Věnec pečeme celkem asi 45 minut dozlatova.

Poznámka

Během pečení můžeme věnec přikrýt alobalem, aby se na povrchu nepřipaloval.

Komentáře a hodnocení

 
vili
Velikonoční věnec
Na velikonoční dobroty mne moc neužije, ale video k receptu bylo výmluvné a přehledné že jsem se nakonec do věnce pustil. Výsledek však stál za to. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept