Valašský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašský salát
Valašský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60205 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Cibule |
4 cl | Citrónová šťáva |
100 g | Jablka |
4 polévková lžíce | Křen |
300 g | Kysané zelí |
1,5 dl | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sušené švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 49,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Cibule, Jablka, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citrónová šťáva, Kysané zelí, Smetana, Sůl, Sušené švestky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Valašský salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na nudličky, řepu a jablka na kostky, cibuli na drobno a křen nastrouháme. |
2 | Směs promícháme, mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Nakonec přidáme rozpůlené sušené švestky, zalijeme smetanou a necháme vychladit. |