Kuře po toskánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po toskánsku
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
1 dl | Smetana |
2 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 360,8mg |
Draslík | 581,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 533,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Těstoviny vařené (průměr), Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře po toskánsku postup přípravy receptu:
1 | Umyté kuře uvaříme v osolené vodě do měkka. |
2 | Měkké kuře vykostíme a naskládáme do zapékací misky. |
3 | Maso překryjeme vrstvou uvařených širokých nudlí, a přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek. |
4 | Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě při teplotě 230°C až sýr zezlátne. |